Állatjárvány, állatokat veszélyeztető járványok > Járvány - wyw.hu

Tartalom:
Talált weboldalak ebben a kategóriában: Állatjárvány, állatokat veszélyeztető járványok > 7 weboldal. Kategória leírása: Állatok járványos és fertőző betegségei. Állatjárványok, állategészségügy témakörhöz kapcsolódó oldalak.

jarvany.wyw.hu Rendezés: PageRank szerint | Találatok szerint | Értékelés | Névsor szerint

Száj- és körömfájás
Száj- és körömfájás
http://hu.wikipedia.org/wiki/Sz%C3%A1j-_%C3%A9s_k%C3%B6r%C3%B6mf%C3%A1j%C3%A1s

A száj- és körömfájás elsősorban a párosujjú patásokat (szarvasmarha, birka, kecske, disznó, szarvas) megtámadó, rendkívül fertőző vírusos megbetegedés, amely az emberre nem ártalmas. Előfordult azonban olyan, hogy ember és más állat volt a vírus hordozó. A vírus hideg körülmények között megmarad(például fagyasztott húsban), de hőtől elpusztul. A legsúlyosabb járvány 2001-ben történt, amikor több mint 2000 brit gazdaságot sújtott a csapás, jelentős gazdasági károkat okozva.

hu.wikipedia.org
Szarvasmarha szivacsos agyvelőgyulladás (BSE)
Szarvasmarha szivacsos agyvelőgyulladás (BSE)
http://www.eufic.org/article/hu/elelmiszerbiztonsag-es-minoseg/allat-egeszse ...

A 80-as évek elejétől fertőző szivacsos agyvelőgyulladás (BSE), hétköznapi nevén a kergemarhakór jelent meg a szarvasmarháknál, majd fertőző szivacsos agyvelőbántalmak (TSE) különböző formái jelentek meg az embernél (a Creutzfeldt-Jakob-kór és változatai) nem kisebb pánikot keltve. Az első esetet 1996 márciusában jelentették az Egyesült Királyságban. A fertőző szivacsos agyvelősorvadás halálos kimenetelű idegrendszeri betegségcsoport, amelynek több formája ismert.

www.eufic.org
Uniós jogszabályok az állategészségügyben
Uniós jogszabályok az állategészségügyben
http://europa.eu/legislation_summaries/food_safety/animal_health/index_hu.htm

Az Európai Unió egyezményes, nemzetközi intézkedéseinek jogszabályai, az állatokat veszélyeztető járványos, pusztító betegségek megelőzése és leküzdése érdekében. Ezek a rendeletek minden tagországra érvényesek és betartásával csökkentő a járványok kitörésének és betegségek terjedésének kockázatát.

europa.eu
Baromfipestis
Baromfipestis
http://www.lah.de/Newcastle-betegseg-baromfipes.101.0.html?&L=8

Baromfipestis (Newcastle-betegség) általában a tyúkoknál és pulykáknál előforduló, nagyon pusztító megbetegedés. Igen magas lehet az elhullási arány, ha nem ismerik fel időben, természetesen vakcinával megbízható védelem alakulhat ki a betegséggel szemben.

www.lah.de
Állatjárványok
Állatjárványok
http://www.kislexikon.hu/allatjarvanyok.html

Állatjárványnak nevezzük, az olyan állatokat veszélyeztető betegségeket, melyek egyidejűleg nagyobb számú állaton lépnek fel. Az ilyen mértékű betegségeket azonnal jelenteni kell a hatóságok felé, a terjedés megakadályozása, megállítása végett. Ilyenek: lépfene, veszettség, takonykór, száj- és körömfájás, himlő, tenyészbénaság, hólyagos kiütés, rüh, sertésorbánc. Ezek a ragályos betegségek óriási károkat okozhatnak az állatállományokban.

www.kislexikon.hu
Marhavész
Marhavész
http://www.kislexikon.hu/marhavesz.html

A szarvasmarhák igen ragályos és felettébb pusztító betegsége, mely a Kr. u. IV. sz. körül bukkant fel és sohasem tűnt el teljesen. Koronként, főleg nagyobb hadjáratok idején, nagy hevességgel kiújult, egész vidékek marhaállományát tizedelve.

www.kislexikon.hu
Emberre veszélyes, állati eredetű járványok
Emberre veszélyes, állati eredetű járványok
http://www.origo.hu/tudomany/elet/20040128emberaldozattal.html

Az állatokat veszélyeztető járványos betegségek között, sajnos nagy számban vannak olyanok is, melyek az emberre is veszélyesek lehetnek, akár halált is okozhatnak. Ilyenek például: a madárinfluenza, lépfene, malária, veszettség...

www.origo.hu
Oldal leírása
jarvany.wyw.hu: Járvány katalógus - járványok megelőzése, védőoltás. Kanyaró, pestis, himlő, ebola, gonorrhoea (kankó, tripper), spanyolnátha, aids, tífusz, influenza, gyermekágyi láz, sárgaláz, agyhártya-gyulladás.
Gyűjteményünkben 164 válogatott járvány témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Szponzorált linkek
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Csevegő
Aktív linkek: 164 | Várakozó linkek: 0 | Ajánlott linkek: 2 | Linkre kattintás összesen: 3875