Állatjárvány, állatokat veszélyeztető járványok > Járvány - wyw.hu

Talált weboldalak ebben a kategóriában: Állatjárvány, állatokat veszélyeztető járványok > 7 weboldal. Kategória leírása: Állatok járványos és fertőző betegségei. Állatjárványok, állategészségügy témakörhöz kapcsolódó oldalak.
Szponzorált linkek
Száj- és körömfájás
http://hu.wikipedia.org/wiki/Sz%C3%A1j-_%C3%A9s_k%C3%B6r%C3%B6mf%C3%A1j%C3%A1s

A száj- és körömfájás elsősorban a párosujjú patásokat (szarvasmarha, birka, kecske, disznó, szarvas) megtámadó, rendkívül fertőző vírusos megbetegedés, amely az emberre nem ártalmas. Előfordult azonban olyan, hogy ember és más állat volt a vírus hordozó. A vírus hideg körülmények között megmarad(például fagyasztott húsban), de hőtől elpusztul. A legsúlyosabb járvány 2001-ben történt, amikor több mint 2000 brit gazdaságot sújtott a csapás, jelentős gazdasági károkat okozva.

Száj- és körömfájás
Szarvasmarha szivacsos agyvelőgyulladás (BSE)
http://www.eufic.org/article/hu/elelmiszerbiztonsag-es-minoseg/allat-egeszse ...

A 80-as évek elejétől fertőző szivacsos agyvelőgyulladás (BSE), hétköznapi nevén a kergemarhakór jelent meg a szarvasmarháknál, majd fertőző szivacsos agyvelőbántalmak (TSE) különböző formái jelentek meg az embernél (a Creutzfeldt-Jakob-kór és változatai) nem kisebb pánikot keltve. Az első esetet 1996 márciusában jelentették az Egyesült Királyságban. A fertőző szivacsos agyvelősorvadás halálos kimenetelű idegrendszeri betegségcsoport, amelynek több formája ismert.

Szarvasmarha szivacsos agyvelőgyulladás (BSE)
Uniós jogszabályok az állategészségügyben
http://europa.eu/legislation_summaries/food_safety/animal_health/index_hu.htm

Az Európai Unió egyezményes, nemzetközi intézkedéseinek jogszabályai, az állatokat veszélyeztető járványos, pusztító betegségek megelőzése és leküzdése érdekében. Ezek a rendeletek minden tagországra érvényesek és betartásával csökkentő a járványok kitörésének és betegségek terjedésének kockázatát.

Uniós jogszabályok az állategészségügyben
Baromfipestis
http://www.lah.de/Newcastle-betegseg-baromfipes.101.0.html?&L=8

Baromfipestis (Newcastle-betegség) általában a tyúkoknál és pulykáknál előforduló, nagyon pusztító megbetegedés. Igen magas lehet az elhullási arány, ha nem ismerik fel időben, természetesen vakcinával megbízható védelem alakulhat ki a betegséggel szemben.

Baromfipestis
Állatjárványok
http://www.kislexikon.hu/allatjarvanyok.html

Állatjárványnak nevezzük, az olyan állatokat veszélyeztető betegségeket, melyek egyidejűleg nagyobb számú állaton lépnek fel. Az ilyen mértékű betegségeket azonnal jelenteni kell a hatóságok felé, a terjedés megakadályozása, megállítása végett. Ilyenek: lépfene, veszettség, takonykór, száj- és körömfájás, himlő, tenyészbénaság, hólyagos kiütés, rüh, sertésorbánc. Ezek a ragályos betegségek óriási károkat okozhatnak az állatállományokban.

Állatjárványok
Marhavész
http://www.kislexikon.hu/marhavesz.html

A szarvasmarhák igen ragályos és felettébb pusztító betegsége, mely a Kr. u. IV. sz. körül bukkant fel és sohasem tűnt el teljesen. Koronként, főleg nagyobb hadjáratok idején, nagy hevességgel kiújult, egész vidékek marhaállományát tizedelve.

Marhavész
Emberre veszélyes, állati eredetű járványok
http://www.origo.hu/tudomany/elet/20040128emberaldozattal.html

Az állatokat veszélyeztető járványos betegségek között, sajnos nagy számban vannak olyanok is, melyek az emberre is veszélyesek lehetnek, akár halált is okozhatnak. Ilyenek például: a madárinfluenza, lépfene, malária, veszettség...

Emberre veszélyes, állati eredetű járványok
Hirdetések
Oldal leírása
jarvany.wyw.hu: Járvány katalógus - járványok megelőzése, védőoltás. Kanyaró, pestis, himlő, ebola, gonorrhoea (kankó, tripper), spanyolnátha, aids, tífusz, influenza, gyermekágyi láz, sárgaláz, agyhártya-gyulladás.
Gyűjteményünkben 165 válogatott járvány témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Hirdetések
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Aktív linkek: 165 | Várakozó linkek: 0 | Ajánlott linkek: 2 | Linkre kattintás összesen: 3886