Diftéria, torokgyík > Járvány - wyw.hu

Talált weboldalak ebben a kategóriában: Diftéria, torokgyík > 5 weboldal. Kategória leírása: A diftéria (Torokgyík) egy erősen fertőző megbetegedés, ami közvetlen érintkezés vagy cseppfertőzés útján terjed. A kifejlesztett védőoltásnak köszönhetően szinte már eltűnt.
Szponzorált linkek
Diftéria elleni oltás
http://www.oltokozpont.hu/index.php?id=321

A gyermekeket életkorhoz kötötten többször oltják a betegséggel szemben (Di-Per-Te oltások). A felnőttek csak bizonyos fertőzött országba való utazáshoz javasolt, a tetanusz és poliomielitis oltással kombinált vakcina adása.

Diftéria elleni oltás
Védekezés a torokgyík ellen
http://www.sanofipasteur.hu/Gyermekvakcinak/Gyermekvakcinak/Betegsegek/Torok ...

A Sanofi Pasteur oltóanyag gyártó oldalán részletesen tájékozódhatunk a diftéria vagy más néven torokgyík betegségről, tüneteiről, lefolyásáról, megelőző védekezésről, kezeléséről.

Védekezés a torokgyík ellen
Torokgyík (diftéria)
http://www.informed.hu/betegsegek/betegsegek_reszletesen/pediatrics/infectio ...

A torokgyík sok évvel ezelőtt egyike volt a gyermekeket veszélyeztető halálos kimenetelű megbetegedéseknek. Szerencsére a betegség elleni védőoltás által ma már ritkán fordul elő.

Torokgyík (diftéria)
Diftéria (torokgyík) tünetei
http://drimmun.com/gyermekbetegsegek/difteria-torokgyik.html

A betegség a XX. Század közepéig pusztító, gyilkos betegség volt, mára már szerencsére ritka. cseppfertőzéssel terjed, tárgyak közvetítésével, ritkán élelmiszerrel is bekerülhet a szervezetbe. A diftéria tünetei, lefolyása, szövődményei, kezelése és a betegség elleni védőoltás.

Diftéria (torokgyík) tünetei
Diftéria (torokgyík) a fojtogató halál
http://www.vital.hu/difteria_torokgyik

A diftéria komoly halálozással járó betegség volt a gyermekek között, ami a védőoltásoknak köszönhetően szinte megszűnt. A fertőző betegséget egy dorongszerű baktérium (a Corynebacterium diphtheriae) illetve annak mérge okozta. Felső légúti hurutos betegségként kezdődik, a gyermek belázasodik, legyengül, étvágycsökkenést, nyelési panaszokat okozva. A köhögés ugató jellegű, levegőt is nehezen kap a beteg.

Diftéria (torokgyík) a fojtogató halál
Hirdetések
Oldal leírása
jarvany.wyw.hu: Járvány katalógus - járványok megelőzése, védőoltás. Kanyaró, pestis, himlő, ebola, gonorrhoea (kankó, tripper), spanyolnátha, aids, tífusz, influenza, gyermekágyi láz, sárgaláz, agyhártya-gyulladás.
Gyűjteményünkben 165 válogatott járvány témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Hirdetések
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Aktív linkek: 165 | Várakozó linkek: 0 | Ajánlott linkek: 2 | Linkre kattintás összesen: 3886