Ebola járvány, ebola vírus > Járvány - wyw.hu

Tartalom:
Talált weboldalak ebben a kategóriában: Ebola járvány, ebola vírus > 7 weboldal. Kategória leírása: Az Ebola-vírus okozta vérzéses láz egy súlyos, magas halálozással járó fertőző betegség, mely napjainkban egyre nagyobb járványokat okoz.

jarvany.wyw.hu Rendezés: PageRank szerint | Találatok szerint | Értékelés | Névsor szerint

WHO - Ebola vírus okozta járvány
WHO - Ebola vírus okozta járvány
http://www.who.int/csr/disease/ebola/en/

Az Ebola vírus okozta járvány az Egészségügyi Világszervezet (World Health Organization, WHO) hivatalos oldalán. Aktuális hírek, tájékoztatás.

www.who.int
A Marburg és az Ebola vírus
A Marburg és az Ebola vírus
http://www.termeszetvilaga.hu/tv2001/tv0106/virus.html

A Marburg és az Ebola vírus közös tulajdonsága, hogy vérzéses lázat, majd halált okoznak. Marburg-vírust szerencsére csak egyszer észlelték Németországban, viszont Ebola járvány már többször is kitört.

www.termeszetvilaga.hu
Ebola a gyilkos betegség
Ebola a gyilkos betegség
http://hu.wikipedia.org/wiki/Ebola_%28betegs%C3%A9g%29

Először 1976-ban, a Kongói Köztársaságban azonosították és az ott található Ebola folyóról kapta a nevét. 1995-ben pusztító járványt okozott Zairében. A vírus valószínűleg nem ember-specifikus, hanem a kórokozó egy ma még ismeretlen, vadon élő állatfajban (talán rágcsálókban vagy denevérben) tartja fönt magát, ahonnan olykor az emberi népességre vagy a csimpánzokra is átterjedhet. Azóta tovább terjedt Afrika különböző területeire és egyre több az áldozatok száma.

hu.wikipedia.org
Mit kell tudni az Ebola fertőzésről?
Mit kell tudni az Ebola fertőzésről?
http://www.webbeteg.hu/cikkek/fertozo_betegseg/16452/tajekoztatas-utazok-sza ...

Az Ebola vírus okozta fertőzés, járvány egy időben lecsendesedett, azonban mára ismét rohamosan terjed. Lássuk mit kell tudnunk e gyilkos betegségről: utazási javaslatok, tünetek, lefolyás. Akkor merül fel a fertőződés veszélye, ha valaki közvetlenül érintkezik egy beteg emberrel vagy állattal, vagy annak valamely testnedvével.

www.webbeteg.hu
Ebola-járvány hírek - 2014
Ebola-járvány hírek - 2014
http://index.hu/24ora/?s=Keres%C3%A9s&cimke=ebola

Hatalmas méreteket öltött a 2014-ben kitört Ebola-járvány, a halálos áldozatok és fertőzöttek száma egyre csak nő. Sajnos az adatok ijesztőek a terjedését tekintve is, nem kevés pánikot okozva más országoknak is. Friss információk, hírek, adatok az Ebola járvánnyal, védekezéssel kapcsolatban.

index.hu
Rohamosan terjed az Ebola: Veszélyben vagyunk?
Rohamosan terjed az Ebola: Veszélyben vagyunk?
http://www.hazipatika.com/napi_egeszseg/fertozo_betegsegek/cikkek/ebola_igy_ ...

Bár a nyugat-Afrikában kitört járvány nagy léptékben terjed és valóban Európában és Amerikában is kezelnek beteget, a szakemberek szerint nálunk nem kell félni. Tájékozódj a vírusról, tudd meg hogyan terjed a betegség és hogyan nem.

www.hazipatika.com
A 2014-es Ebola-járvány
A 2014-es Ebola-járvány
http://hu.wikipedia.org/wiki/2014-es_nyugat-afrikai_Ebola-j%C3%A1rv%C3%A1ny

A 2014-es nyugat-afrikai Ebola-járvány idén márciusi, guineai kitörése óta elképesztő méreteket ölt és ölthet. 1976-os azonosítása óta a legsúlyosabb fertőzés a megbetegedések és az áldozatok számát egyaránt tekintve. A betegség okozói az Ebola vírusnemzetségbe tartozó Ebola-vírusok, melyek közül jelenleg öt ismert,s mindegyiket az első felbukkanási helye után nevezték el (zairei, szudáni, restoni, elefántcsontparti, bundibugyói). az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szerint óriási ütemben nő a fertőzöttek száma, ezért sürgősen meg kell fékezni a továbbterjedést.

hu.wikipedia.org
Oldal leírása
jarvany.wyw.hu: Járvány katalógus - járványok megelőzése, védőoltás. Kanyaró, pestis, himlő, ebola, gonorrhoea (kankó, tripper), spanyolnátha, aids, tífusz, influenza, gyermekágyi láz, sárgaláz, agyhártya-gyulladás.
Gyűjteményünkben 164 válogatott járvány témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Szponzorált linkek
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Csevegő
Aktív linkek: 164 | Várakozó linkek: 0 | Ajánlott linkek: 2 | Linkre kattintás összesen: 3875