Járvány, járványok > Járvány - wyw.hu

Talált weboldalak ebben a kategóriában: Járvány, járványok > 2 weboldal. Kategória leírása: Ugyanazon betegségnek sokszoros, egyidejü fellépése, bizonyos, kisebb-nagyobb terület lakói között. A járványos betegségeket egy, a szervezetbe kivülről behatoló ok hozza létre, azért mind a fertőző betegségek közé tartoznak.
Szponzorált linkek
Számítógépekkel a járványok ellen
http://www.informed.hu/betegsegek/betegsegek_reszletesen/infections/function ...

A MIDAS-programban a számítógépes modellezési technikák kifejlesztésével elemezik a járványok kirobbanását, akár természetes úton keletkeztek, mint pl. a SARS, akár szándékosan, mint egy bioterrorista támadás. A MIDAS-programot (Models of Infectious Disease Agent Study), a National Institutes of Health támogatja.

Számítógépekkel a járványok ellen
Hogyan jön létre a járvány?
http://www.ferfiegeszsegor.hu/?katid=32&id=287

A járvány nem koncentrálódik egy helyre, hanem a világ egyik végétől a másikig gyorsan eljut. Járványszerűen elsősorban eddig ismeretlen, mutálódott influenzavírusok tudnak elterjedni. Az influenzavírus genetikai információjának alapvető megváltozása körülbelül 40 évente következik be, és kialakul ezáltal egy az eddigieknél veszélyesebb influenzajárvány réme. Ezt a folyamatot a virológusok antigén shiftnek nevezik. Ebben az esetben az ember influenzavírusába elvileg bejuthatnak a madárinfluenza vírusai is, és rögtön itt a világméretű veszély.

Hogyan jön létre a járvány?
Hirdetések
Oldal leírása
jarvany.wyw.hu: Járvány katalógus - járványok megelőzése, védőoltás. Kanyaró, pestis, himlő, ebola, gonorrhoea (kankó, tripper), spanyolnátha, aids, tífusz, influenza, gyermekágyi láz, sárgaláz, agyhártya-gyulladás.
Gyűjteményünkben 165 válogatott járvány témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Hirdetések
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Aktív linkek: 165 | Várakozó linkek: 0 | Ajánlott linkek: 2 | Linkre kattintás összesen: 3886