Kanyaró, rubeola > Járvány - wyw.hu

Talált weboldalak ebben a kategóriában: Kanyaró, rubeola > 5 weboldal. Kategória leírása: A betegség kórokozója a paramyxovírusok családjába tartozó RNS-vírus, melynek egyetlen szerotípusa (fajtája) ismert.
Szponzorált linkek
Kanyaró - morbilli
http://www.pirula.net/temak/borbetegsegek/morbilli/morbilli.htm

A kanyaró egy nagyon fertőző vírusos betegség. Sokkal súlyosabb utóhatásai lehetnek, mint amit a legtöbb ember gondol. A komplikációk veszélyesek lehetnek, úgyhogy ezt a "kis" betegséget komolyan kell venni.

Kanyaró - morbilli
Kanyaró - Lexikon ::
http://www.kislexikon.hu/kanyaro.html

(a nép vöröshimlőnek is nevezi, lat. morbilli), heveny ragályos betegség, melynél láz és hurutos tünetek mellett a bőrön lencsényi, sőt nagyobb - többnyire kerek - piros foltok jelennek meg. A kanyaró mérge eddig ismeretlen, valószinü azonban, hogy valamely élősdi gomba, esetleg baktérium idézi elő.

Kanyaró - Lexikon ::
kanyaró, védőoltás
http://www.informed.hu/betegsegek/betegsegek_reszletesen/pediatrics/infectio ...

Több mint egy évtizede nem volt annyi kanyarós megbetegedés az Egyesült Államokban, mint az idén. A betegek közel felénél a szülők nem engedélyezték az oltást.

kanyaró, védőoltás
Kanyaró - Wikipédia
http://hu.wikipedia.org/wiki/Kanyaró

A kanyaró [latinul morbilli, angolul measles vagy rubeola (nem tévesztendő össze a rózsahimlővel!)] egy vírus által okozott emberi megbetegedés. A vírus a beteg ember váladékaival ürül, s cseppfertőzésként terjed. A fertőződés után 9–11 nap múlva hirtelen fellépő nátha, láz, köhögés és kötőhártya-gyulladás jelentkezik, valamint a szájüregi nyálkahártyán úgynevezett Koplik-foltok jelennek meg. Később kiütések alakulnak ki a bőrön, egyúttal a láz csökken.

Kanyaró - Wikipédia
Újra támad
http://www.medizona.hu/egeszseg/20090107_kanyaro.aspx

Egy harminckét országra kiterjedő tanulmány feltárta, hogy 2006-2007-ben Európában összesen 12 ezer kanyarómegbetegedés fordult elő.

Újra támad
Hirdetések
Oldal leírása
jarvany.wyw.hu: Járvány katalógus - járványok megelőzése, védőoltás. Kanyaró, pestis, himlő, ebola, gonorrhoea (kankó, tripper), spanyolnátha, aids, tífusz, influenza, gyermekágyi láz, sárgaláz, agyhártya-gyulladás.
Gyűjteményünkben 165 válogatott járvány témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Hirdetések
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Aktív linkek: 165 | Várakozó linkek: 0 | Ajánlott linkek: 2 | Linkre kattintás összesen: 3886