Lepra, bélpoklosság > Járvány - wyw.hu

Talált weboldalak ebben a kategóriában: Lepra, bélpoklosság > 8 weboldal. Kategória leírása: A lepra vagy Hansen-kór (régi magyar nevén bélpoklosság) egy idült, fertőző betegség.
Szponzorált linkek
Lepra
http://hu.wikipedia.org/wiki/Lepra

A Mycobacterium leprae-t 1873-ban Gerhard Hansen norvég orvos izolálta. A betegség 1982 óta gyógyszerkombinációval gyógyítható, de a kezelés hosszadalmas és költséges.

Lepra
Térképen a lepra terjedése
http://www.mult-kor.hu/cikk.php?id=9867

A kutatók legújabb véleménye szerint az európai kolonializmus és az ezzel összekapcsolódó rabszolga-kereskedelem állhat a lepra világszintű elterjedésének hátterében - írja a BBC.

Térképen a lepra terjedése
Lepra / Betegséglexikon
http://www.hazipatika.com/services/betegseglexikon/view?id=234

A lepra a bibliai idők óta ismert fertőző betegség. Súlyosan torzító bőrgyulladás, perifériás idegkárosodások és progresszív testi és szellemi leépülés jellemzi.

Lepra / Betegséglexikon
Lepra InforMed
http://www.informed.hu/betegsegek/betegsegek_reszletesen/infections/bacillar ...

A leprát a középkor óta elfeledett betegségnek tartjuk, mégis időnként felbukkan az Egyesült Államokban is. Körülbelül 150 új esetet diagnosztizálnak évente, és jelenleg 3000 egyént kezelnek ezzel a betegséggel.

Lepra InforMed
Lepra ellen tbc?
http://ma.hu/tart/rcikk/h/0/113119/1

A középkori Európában miközben egyre kevesebb leprás megbetegedést észleltek, egy új kór, a tuberkulózis egyre több áldozatot szedett.

Lepra ellen tbc?
A lepra elleni harc világnapja
http://www.patikamagazin.hu/index.php?cikk=6815

Európa-szerte a XIII. században 19 000 leprosorium működött; Magyarországon a XI–XIV. században mintegy 100 leprahely lehetett. A leprosoriumokat adományokból tartották fenn. A királyok, fejedelmek az okiratok szerint gazdagon gondoskodtak ellátásukról.

A lepra elleni harc világnapja
A lepráról
http://www.hazipatika.com/services/enc/Lepra?word=;etid=663

Ezt a régen oly rettegett idült fertőző betegséget a Mycobacterium leprae okozza, amely a tébécé kórokozójához hasonlít. A napjainkban Hansen-kórnak nevezett betegség számos országban még ma is igen elterjedt.

A lepráról
Testvéri érzülettel
http://www.magyarkurir.hu/?m_op=view&id=2217

Vatikán: A lepra végleges leküzdéséhez arra van szükség, hogy végre ne szégyenfoltnak tartsák a betegséget, amint az sajnálatos módon napjainkban jellemző – áll abban az üzenetben, amelyet Javier Lozano Barragán bíboros, az Egészségügyi Pápai Tanács elnöke írt a leprabetegek 52. világnapja alkalmából. A leprások világnapja hagyományosan minden évben január 30.

Testvéri érzülettel
Hirdetések
Oldal leírása
jarvany.wyw.hu: Járvány katalógus - járványok megelőzése, védőoltás. Kanyaró, pestis, himlő, ebola, gonorrhoea (kankó, tripper), spanyolnátha, aids, tífusz, influenza, gyermekágyi láz, sárgaláz, agyhártya-gyulladás.
Gyűjteményünkben 165 válogatott járvány témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Hirdetések
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Aktív linkek: 165 | Várakozó linkek: 0 | Ajánlott linkek: 2 | Linkre kattintás összesen: 3886