Pestis, dögvész > Járvány - wyw.hu

Talált weboldalak ebben a kategóriában: Pestis, dögvész > 8 weboldal. Kategória leírása: pestis (más néven dögvész) a Yersinia pestis nevű baktérium által okozott betegség. Kórokozója főként a patkánybolháról kerülhet át emberre, de a kór cseppfertőzéssel is terjed. Miután a bőr oxigénfelvételében zavar keletkezik, a bőr gyakran sötétkék szí
Szponzorált linkek
Pestis
http://hu.wikipedia.org/wiki/Pestis

A bubópestis akkor alakul ki, ha a beteget fertőzött bolha csípi meg. Általában az inguinális nyirokcsomók jellegzetes elváltozásával, megnagyobbodásával (bubó) jár. Ezen nyirokcsomókból a véráramba kerülve szeptikémiát okoz.

Pestis
A pestis
http://mek.oszk.hu/02900/02964/

"Ebben az időpontban, augusztus közepe táján, a pestis úgyszólván mindent elborított. Szó se lehetett már egyéni sorsokról, csak egyetlen kollektív történetről, vagyis a pestisről, s oly érzésekről, melyekben egyaránt osztozik mindenki. A legnagyobb érzés az elszakítottság meg a száműzetés volt."

A pestis
A fekete halál
http://www.vital.hu/themes/history/history1.htm

"Ebben a tökéletes magányban senki sem várhatott a szomszédjától segítséget. Magára maradt mindenki az aggodalmával. Tudták jól, hogy senki sem bízhat a szomszédjában, mert észre sem veszed és máris elkaptad tőle a pestist." /A. Camus - A pestis/

A fekete halál
A pestis (elemzés)
http://www.doksi.hu/elemzes.php?order=Show&id=4

A negyvenes években a történelmi események Camus figyelmét a közösségi problémák felé fordították. A pestis keletkezésének élményi háttere az embereket elválasztó, a száműzetés érzését keltő háború és megszállás; ill. a közös harc és a szolidaritás érzésének átélése az ellenállásban.

A pestis (elemzés)
Megint terjed a pestis
http://index.hu/tudomany/biotech/buda080115/

Brit kutatók szerint a pestis kórokozója egyre nagyobb ütemben terjed, ráadásul olyan országokban is megjelent, ahol kevés pénz jut gyógyszerekre.

Megint terjed a pestis
Pestis Nápolyban
http://www.huszadikszazad.hu/index.php?apps=cikk&cikk=858

Olaszország hires szép városában arra a megdöbbenő fölfedezésre jutottak, hogy ott már hetek óta pestises halálozások fordulnak elő. Először az orvosok nem vették észre, aztán mikor az orvosok jelentést tettek, az egészségügyi hatóság hallgatott róla, mikor végre ez is bevallotta a kormánynak, akkor a kormány titkolózott, s csak szeptember 24-ikén, mikor már tizenkét eset fordult elő, nem titkolta tovább.

Pestis Nápolyban
Pestis / Betegséglexikon
http://www.hazipatika.com/services/betegseglexikon/view?id=242

A pestis a Yersinia pestis nevű baktérium által okozott fertőző betegség. Természetes hordozói a vadon élő rágcsálók (pl. patkányok), a betegség róluk terjed emberre.

Pestis / Betegséglexikon
Pestis Békéscsabán
http://www.kulturpart.hu/rengeteg/6336/pestis_bekescsaban

Démoni ragály: A pestis címmel orvostörténeti kiállítás nyílt csütörtökön a békéscsabai Munkácsy Mihály Múzeumban.

Pestis Békéscsabán
Hirdetések
Oldal leírása
jarvany.wyw.hu: Járvány katalógus - járványok megelőzése, védőoltás. Kanyaró, pestis, himlő, ebola, gonorrhoea (kankó, tripper), spanyolnátha, aids, tífusz, influenza, gyermekágyi láz, sárgaláz, agyhártya-gyulladás.
Gyűjteményünkben 165 válogatott járvány témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Hirdetések
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Aktív linkek: 165 | Várakozó linkek: 0 | Ajánlott linkek: 2 | Linkre kattintás összesen: 3886