Top 40 legújabb link > Járvány - wyw.hu

Szponzorált linkek
Egészségügyi sterilizáló gépek - Mielemed MPM
https://mielemed.hu/ipari-keszulekek/egeszsegugyi-szocialis-intezmenyek

Cégünk hivatalos magyar Miele viszonteladóként Miele ipari és háztartási készülékek forgalmazásával és karbantartásával foglalkozik. Egészségügyi intézmények, laboratóriumok, vendéglátóipari,- és sportlétesítmények számára kínálunk magas minőségi, professzionális tisztító és fertőtlenítő gépeket.

Egészségügyi sterilizáló gépek - Mielemed MPM
Fertőzés
http://www.mozi-dvd.hu/6622-Fertozes.html

Steven Soderbergh rendező Fertőzés (Contagion) című 2011-es filmje Marion Cotillard, Matt Damon, Kate Winslet, Jude Law, Laurence Fishburne és Gwyneth Paltrow főszereplésével. Egy gyilkos vírus halálos járványt idéz elő, néhányan azonban nem adják fel a harcot...

Fertőzés
28 nappal később
http://www.cinematrix.hu/honlapok/28nappalkesobb/story.html

28 nappal később (28 Days Later...) angol francia horror, melyet Danny Boyle rendezett 2002-ben. Cillian Murphy (Jim) felébred a kómából és azzal szembesül, hogy Anglia szinte elnéptelenedett. Egy gyilkos vírusnak köszönhetően, az emberek zöme fékevesztett őrült lett, akik ölni akarnak. Minden áron.

28 nappal később
12 majom
http://hu.wikipedia.org/wiki/12_majom

Terry Gilliam rendező 12 majom (Twelve Monkeys) című filmje 1995-ben készült, Bruce Willis, Madeleine Stowe és Brad Pitt főszereplésével. A népszerű sci-fiben egy vírusfertőzéses járvány elpusztította az emberiség 99% át, a maradék ember csak akkor maradhat életben, ha sikerül információt szerezniük a gyilkos vírusról az időben visszautazva.

12 majom
The Walking Dead (televíziós sorozat)
http://www.port.hu/the_walking_dead/pls/w/films.film_page?i_film_id=115127

A The Walking Dead egy izgalmas és népszerű amerikai televíziós horrorsorozat, melyet Magyarországon is vetítenek. A film egy emberevő zombik által uralt poszt-apokaliptikus világban játszódik, a túlélésről és emberségünk megőrzéséről szól.

The Walking Dead (televíziós sorozat)
Rohamosan terjed az Ebola: Veszélyben vagyunk?
http://www.hazipatika.com/napi_egeszseg/fertozo_betegsegek/cikkek/ebola_igy_ ...

Bár a nyugat-Afrikában kitört járvány nagy léptékben terjed és valóban Európában és Amerikában is kezelnek beteget, a szakemberek szerint nálunk nem kell félni. Tájékozódj a vírusról, tudd meg hogyan terjed a betegség és hogyan nem.

Rohamosan terjed az Ebola: Veszélyben vagyunk?
Mit kell tudni az Ebola fertőzésről?
http://www.webbeteg.hu/cikkek/fertozo_betegseg/16452/tajekoztatas-utazok-sza ...

Az Ebola vírus okozta fertőzés, járvány egy időben lecsendesedett, azonban mára ismét rohamosan terjed. Lássuk mit kell tudnunk e gyilkos betegségről: utazási javaslatok, tünetek, lefolyás. Akkor merül fel a fertőződés veszélye, ha valaki közvetlenül érintkezik egy beteg emberrel vagy állattal, vagy annak valamely testnedvével.

Mit kell tudni az Ebola fertőzésről?
WHO - Ebola vírus okozta járvány
http://www.who.int/csr/disease/ebola/en/

Az Ebola vírus okozta járvány az Egészségügyi Világszervezet (World Health Organization, WHO) hivatalos oldalán. Aktuális hírek, tájékoztatás.

WHO - Ebola vírus okozta járvány
Ebola-járvány hírek - 2014
http://index.hu/24ora/?s=Keres%C3%A9s&cimke=ebola

Hatalmas méreteket öltött a 2014-ben kitört Ebola-járvány, a halálos áldozatok és fertőzöttek száma egyre csak nő. Sajnos az adatok ijesztőek a terjedését tekintve is, nem kevés pánikot okozva más országoknak is. Friss információk, hírek, adatok az Ebola járvánnyal, védekezéssel kapcsolatban.

Ebola-járvány hírek - 2014
A 2014-es Ebola-járvány
http://hu.wikipedia.org/wiki/2014-es_nyugat-afrikai_Ebola-j%C3%A1rv%C3%A1ny

A 2014-es nyugat-afrikai Ebola-járvány idén márciusi, guineai kitörése óta elképesztő méreteket ölt és ölthet. 1976-os azonosítása óta a legsúlyosabb fertőzés a megbetegedések és az áldozatok számát egyaránt tekintve. A betegség okozói az Ebola vírusnemzetségbe tartozó Ebola-vírusok, melyek közül jelenleg öt ismert,s mindegyiket az első felbukkanási helye után nevezték el (zairei, szudáni, restoni, elefántcsontparti, bundibugyói). az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szerint óriási ütemben nő a fertőzöttek száma, ezért sürgősen meg kell fékezni a továbbterjedést.

A 2014-es Ebola-járvány
Védekezés a torokgyík ellen
http://www.sanofipasteur.hu/Gyermekvakcinak/Gyermekvakcinak/Betegsegek/Torok ...

A Sanofi Pasteur oltóanyag gyártó oldalán részletesen tájékozódhatunk a diftéria vagy más néven torokgyík betegségről, tüneteiről, lefolyásáról, megelőző védekezésről, kezeléséről.

Védekezés a torokgyík ellen
Calici-vírus fertőzés
http://www.oek.hu/oek.web?nid=150&pid=1

A calicivírusról, fertőzésről, terjedéséről és tüneteiről tudhatunk meg mindent az Országos Epidemiológiai Központ honlapján.

Calici-vírus fertőzés
A Calici vírusról
http://hu.wikipedia.org/wiki/Calici_v%C3%ADrus

A gyomor és bélbetegségek közül, a hasmenést, hányást, lázat okozó vírusos járványt nagy százalékban a calici vírusok okozzák és nagyon gyors lefolyásúak. Sokszor a nem megfelelő higiéniás körülmények a fertőző helyek. A fertőzés, a vírust hordozó személyeken keresztül terjed.

A Calici vírusról
Calicivírus jellemzői, tünetek és kezelése
http://www.webbeteg.hu/cikkek/fertozo_betegseg/10754/calicivirus-fertozesek- ...

A calicivírus hasmenést és gyakran hányást okozó vírusos megbetegedés. Gyakran piszkos helyeken lehet elkapni, valamint, beteggel történő érintkezéssel, mely járvánnyá alakulhat. A betegség kezelése tüneti, oltóanyag nincsen, ezért a fertőzést csak a higiénés szabályok betartásával lehet megelőzni.

Calicivírus jellemzői, tünetek és kezelése
HIV / AIDS tünetei
http://www.egeszseg.hu/a-hiv-fertozes-tunetei/

A HIV fertőzés kezdeti és későbbi tünetei. Az első tüneteknél az immunrendszer már elkezd harcolni és gyakran hosszú évekig semmilyen panaszt nem okoz. Azonban ha korai stádiumban nincs kezelve, az immunrendszer legyengül, más fertőzéssel szemben is. A fertőzés e szakaszát már AIDS-nek nevezik.

HIV / AIDS tünetei
Száj- és körömfájás
http://hu.wikipedia.org/wiki/Sz%C3%A1j-_%C3%A9s_k%C3%B6r%C3%B6mf%C3%A1j%C3%A1s

A száj- és körömfájás elsősorban a párosujjú patásokat (szarvasmarha, birka, kecske, disznó, szarvas) megtámadó, rendkívül fertőző vírusos megbetegedés, amely az emberre nem ártalmas. Előfordult azonban olyan, hogy ember és más állat volt a vírus hordozó. A vírus hideg körülmények között megmarad(például fagyasztott húsban), de hőtől elpusztul. A legsúlyosabb járvány 2001-ben történt, amikor több mint 2000 brit gazdaságot sújtott a csapás, jelentős gazdasági károkat okozva.

Száj- és körömfájás
Szarvasmarha szivacsos agyvelőgyulladás (BSE)
http://www.eufic.org/article/hu/elelmiszerbiztonsag-es-minoseg/allat-egeszse ...

A 80-as évek elejétől fertőző szivacsos agyvelőgyulladás (BSE), hétköznapi nevén a kergemarhakór jelent meg a szarvasmarháknál, majd fertőző szivacsos agyvelőbántalmak (TSE) különböző formái jelentek meg az embernél (a Creutzfeldt-Jakob-kór és változatai) nem kisebb pánikot keltve. Az első esetet 1996 márciusában jelentették az Egyesült Királyságban. A fertőző szivacsos agyvelősorvadás halálos kimenetelű idegrendszeri betegségcsoport, amelynek több formája ismert.

Szarvasmarha szivacsos agyvelőgyulladás (BSE)
Uniós jogszabályok az állategészségügyben
http://europa.eu/legislation_summaries/food_safety/animal_health/index_hu.htm

Az Európai Unió egyezményes, nemzetközi intézkedéseinek jogszabályai, az állatokat veszélyeztető járványos, pusztító betegségek megelőzése és leküzdése érdekében. Ezek a rendeletek minden tagországra érvényesek és betartásával csökkentő a járványok kitörésének és betegségek terjedésének kockázatát.

Uniós jogszabályok az állategészségügyben
Baromfipestis
http://www.lah.de/Newcastle-betegseg-baromfipes.101.0.html?&L=8

Baromfipestis (Newcastle-betegség) általában a tyúkoknál és pulykáknál előforduló, nagyon pusztító megbetegedés. Igen magas lehet az elhullási arány, ha nem ismerik fel időben, természetesen vakcinával megbízható védelem alakulhat ki a betegséggel szemben.

Baromfipestis
Emberre veszélyes, állati eredetű járványok
http://www.origo.hu/tudomany/elet/20040128emberaldozattal.html

Az állatokat veszélyeztető járványos betegségek között, sajnos nagy számban vannak olyanok is, melyek az emberre is veszélyesek lehetnek, akár halált is okozhatnak. Ilyenek például: a madárinfluenza, lépfene, malária, veszettség...

Emberre veszélyes, állati eredetű járványok
Menedzserszűrés - DokSza - Foglalkozás egészségügy
http://www.doksza.hu/szolgaltatasok/foglalkozas-egeszsegugy/

Menedzserszűrés, üzemorvosi vizsgálat? A http://www.doksza.hu kiváló megoldást nyújt az egészségügyi, üzemorvosi vizsgálatokra, így kollégái képet nyerhetnek egészségügyi állapotukról. A vizsgálatok telefonos megbeszélés szerint mennek végbe, előre fixált időben. A hét minden egyes napján várja a DokSza Egészségügyi Alapellátó ügyfeleit segítséggel. Mód van a munkáltató telephelyén történő, mobil vizsgálatokra, akár hétvégi időpontokba is! Az egészség az első!

Menedzserszűrés - DokSza - Foglalkozás egészségügy
albert camus: a pestis
http://www.konyv-konyvek.hu/a_pestis_camus

Egy csendes kisvárosban pestisjárvány tör ki, s egyre inkább elhatalmasodva, egyre több embert legyilkolva hatalmába keríti a várost. A regény egyike a szerző legnépszerűbb műveinek, a járvány teremtette sajátos világ kiválóan alkalmas a legkülönbözőbb magatartásformák bemutatására...

albert camus: a pestis
Gyógyuljon Garanciával!
http://www.meggyogyulsz.com

Eszközeinkkel az egészséges állapottól való legkisebb eltérés is jól merhető, segítségével a betegségek már akár a tünetek megjelenése előtt 2-3 hónappal előre jelezhetők. Ez a módszer az egész testet vizsgálja, amely sok estedben felülmúlja a fájdalmas orvosi beavatkozásokat, minden vizsgálat akupunktúrás végpontokon keresztül, szúrás, vágás, és rosszullét nélkül történik. A komplex vizsgálat is mindössze 1 órát vesz igénybe. Ön megbízhat bennünk, bármilyen ügyben állunk rendelkezésére. Fontosnak tartjuk a segítőkész kapcsolattartást és a diszkréciót. Munkánkban a csapatmunkát tartjuk elsődlegesnek és egymás segítését. Ha probléma adódik, azt együttes erővel oldjuk meg sikeresen. Szellemiségben a haladást és újítást képviseljük ezért is kerestünk újfajta alternatívát a gyógyításhoz. Csapatunk fiatalos, lendületes, ambiciózus,(mint egy faltörő kos úgy vágtat előre.) ügyel az igények minél magasabb szintű kielégítésére.

Gyógyuljon Garanciával!
Germstar a vírusok, fertőzésekkel szemben!
http://www.germstararuhaz.hu

Napjaink legnépszerűbb témája közé tartoznak a vírusfertőzések, pl. H1N1. A vírusok terjedésének egyik módja a direkt és indirekt érintkezés, amelynél a kézmosás nem, de a kézfertőtlenítés képes segíteni. A Germstar az érintés nélküli fertőtlenítést javasolja!

Germstar a vírusok, fertőzésekkel szemben!
SARS a karantén betegség
http://utazaselott.hu/sars.html

A betegségre nincs megfelelő gyógyszer, csak tüneti kezelésre szorítkozhatunk. Terjedésének megakadályozására a betegeket elkülönítik.

SARS a karantén betegség
Hogyan jön létre a járvány?
http://www.ferfiegeszsegor.hu/?katid=32&id=287

A járvány nem koncentrálódik egy helyre, hanem a világ egyik végétől a másikig gyorsan eljut. Járványszerűen elsősorban eddig ismeretlen, mutálódott influenzavírusok tudnak elterjedni. Az influenzavírus genetikai információjának alapvető megváltozása körülbelül 40 évente következik be, és kialakul ezáltal egy az eddigieknél veszélyesebb influenzajárvány réme. Ezt a folyamatot a virológusok antigén shiftnek nevezik. Ebben az esetben az ember influenzavírusába elvileg bejuthatnak a madárinfluenza vírusai is, és rögtön itt a világméretű veszély.

Hogyan jön létre a járvány?
Számítógépekkel a járványok ellen
http://www.informed.hu/betegsegek/betegsegek_reszletesen/infections/function ...

A MIDAS-programban a számítógépes modellezési technikák kifejlesztésével elemezik a járványok kirobbanását, akár természetes úton keletkeztek, mint pl. a SARS, akár szándékosan, mint egy bioterrorista támadás. A MIDAS-programot (Models of Infectious Disease Agent Study), a National Institutes of Health támogatja.

Számítógépekkel a járványok ellen
103 halott, gyanús esetek Európában is
http://www.kisalfold.hu/kulfold_hirek/sertesinfluenza_103_halott_gyanus_eset ...

Mexikóban több mint 100 fertőzött ember halt meg. Újabb és újabb városokban bukkan fel a sertésinfluenza.

103 halott, gyanús esetek Európában is
Nyakunkon az online tömeghisztéria
http://itcafe.hu/hir/sertesinfluenza_twitter_online_panik.html

Felütötte a fejét a sertésinfluenza Mexikóban, az Egyesült Államokban és újabban Spanyolországban – olvashatjuk a sajtóban.

Nyakunkon az online tömeghisztéria
Európában a sertésinfluenza!
http://www.rtlhirek.hu/cikk/259982

Rohamosan terjed a betegség. Spanyolországból jelentették, hogy három, Mexikóból hazatért embernél mutatták ki a kórokozót.

Európában a sertésinfluenza!
Mexikóból indult
http://index.hu/kulfold/2009/04/27/sertesinfluenza/

Mexikóból indult, de már Európában is szedett áldozator a sertésinfluenza.

Mexikóból indult
Influenza
http://influenza.wyw.hu

Influenza katalógus - vírus megelőzés, láz és lázcsillapítás, influenzajárvány, influenza vagy nátha, megfázás, meghűlés, madárinfluenza, c vitamin, védőoltás.

Influenza
Vírus (Outbreak) 1995
http://www.mozi-dvd.hu/2320-Virus-DVD.html

A Vírus (Outbreak) című amerikai thriller, akció, dráma 1995-ben készült, Dustin Hoffman, Rene Russo, Morgan Freeman főszereplésével. Félelmetes kór támadja meg az Egyesült Államokat. Egy Zaire-i eredetű halálos vírus, amely egy becsempészett majom szervezetében érkezik, s kis híján végez egy kaliforniai kisváros lakosságával. A történet alapjául egy 1989-es eset szolgált, amikor egy majomszállítmány behurcolta az Ebola-vírust. A film felhívja a figyelmet a járvány veszélyére, hisz a mai napig nincs ellenszere.

Vírus (Outbreak) 1995
Masszázs.wyw.hu
http://masszazs.wyw.hu/

[*Szerkesztői ajánlatok*] [Egyébb intézmények] [Gyógyfürdők] [Gyógymasszőrök (egyéb)] [Gyógymasszőrök (okleveles)] [Gyógyszállók] [Könyvek, zenék, szakirodalom] [Külföldi oldalak] [Magazinok, portálok, cikkek] [Masszázs tanfolyamok itthon] [Masszázs tanfolyamok külföldön] [Masszázs-szalonok, stúdiók, centrumok] [Masszázsal kapcsolatos eszközök, termékek] [Masszőr iskolák itthon] [Masszőr iskolák külföldön] [Szépségszalonok] [WYW katalógusok]

Masszázs.wyw.hu
Haj.wyw.hu
http://haj.wyw.hu/

[A haj betegségei] [Cikkek] [Fodrászat] [Frizurák] [Hajápolás] [Hajápoló termékek] [Hajátültetés] [Hajfestés] [Hajgyógyászat] [Hajhullás] [Hajpótlás, paróka] [Kopaszodás] [Korpásodás] [Könyv] [Külföldi oldalak] [Mesterfodrászok] [Őszülés] [Samponok és balzsamok] [WYW katalógusok]

Haj.wyw.hu
Fogyókúra.wyw.hu
http://fogyokura.wyw.hu/

[Alakformálás] [Étkezés] [Étkezési rendellenességek] [Fitnesz] [Fogyasztó, alakformáló kezelések] [Fogyasztó, alakformáló szalonok] [Fogyi - Humor] [Fogyókúra - Oldalak, portálok] [Fogyókúra - Orvos szemmel] [Fogyókúra diéták] [Fogyókúra táblázatok] [Fogyókúrás módszerek] [Fogyókúrás receptek] [Fórumok] [Gyermekkori fogyókúra] [Hasznos tippek, tanácsok] [Hírek, cikkek] [Klubok, programok] [Könyvek, magazinok] [Méregtelenítés] [Narancsbőr] [Súlycsökkentő termékek] [Tanácsadók, személyi edzők] [Terhesség és fogyókúra] [Wellness] [WYW társoldalak] [Zsírleszívás]

Fogyókúra.wyw.hu
Elhízás.wyw.hu
http://elhizas.wyw.hu/

[A kövérség ellen] [A kövérség előnyei] [Alakformálás, kozmetika] [Az elhízás okai] [Cikkek] [Divat elhízottaknak] [Elhízott állatok] [Elhízott sztárok] [Előítéletek] [Fórumok] [Gyerekkori elhízás] [Ideális testsúly] [Kezelés gyógyszerekkel] [Könyvek] [Külföldi oldalak] [Magazinok] [Megelőzés] [Örökölt elhízás] [Portálok] [Rizikófaktorok] [Szövődmények] [WYW katalógusok]

Elhízás.wyw.hu
Vitamin.wyw.hu
http://vitamin.wyw.hu/

[-Vízben oldódó vitaminok] [-Zsírban oldódó vitaminok] [Antioxidánsok] [Bioboltok, vitaminboltok] [Cikkek, érdekességek] [Egészség, természetgyógyászat] [Élelmiszer-adalékanyagok] [Gyógynövények] [Makroelemek] [Mikroelemek] [Táplálékkiegészítők, vitaminkészítmények] [Természetes vitaminforrások] [Túlzott vitaminfogyasztás veszélyei] [Vitaminhiány] [Vitaminok gyermekeknek] [Vitaminok időseknek] [Vitamintáblázatok] [WYW katalógusok]

Vitamin.wyw.hu
Gyógynövény.wyw.hu
http://gyogynoveny.wyw.hu/

[Aloe Vera] [Borsmenta] [Cickafark] [Citromfű] [Csalán] [Egészséges életmód] [Galagonya] [Ginzeng] [Gyermekláncfű] [Gyógynövény - Csírák] [Gyógynövény alapú termékek] [Gyógynövény fórumok] [Gyógynövény oktatás] [Gyógynövény termékek - Ayurveda] [Gyógynövény termékek - Ganoderma] [Gyógynövénybolt] [Gyógynövényekkel foglalkozó oldalak] [Gyógynövényekről] [Gyógytea] [Homoktövis] [Kakukkfű] [Kamilla, orvosi székfű] [Könyvek] [Körömvirág] [Lándzsás útifű] [Macskagyökér] [Maria Treben] [Medvehagyma] [Noni] [Orbáncfű] [Pásztortáska] [Pemetefű] [Petrezselyem] [WYW katalógusok]

Gyógynövény.wyw.hu
Egészségvédelem.wyw.hu
http://egeszsegvedelem.wyw.hu/

[Baba rovat] [Betegségek] [Betegségmegelőzés] [Diéta] [Egészségi szervezetek] [Egészségügyi portálok] [Egészségügyi reform] [Egészségvédelem] [Gyógynövények] [Haj] [Kórházak Budapesten] [Kórházak vidéken] [Lelkisegély] [Orvosi műszerek] [Pszichiátria] [Pszichológia] [Szanatóriumok] [Szűrőállomások] [Táplálékkiegészítők] [Természetgyógyászat] [WYW társoldalak]

Egészségvédelem.wyw.hu
Hirdetések
Oldal leírása
jarvany.wyw.hu: Járvány katalógus - járványok megelőzése, védőoltás. Kanyaró, pestis, himlő, ebola, gonorrhoea (kankó, tripper), spanyolnátha, aids, tífusz, influenza, gyermekágyi láz, sárgaláz, agyhártya-gyulladás.
Gyűjteményünkben 165 válogatott járvány témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Hirdetések
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Aktív linkek: 165 | Várakozó linkek: 0 | Ajánlott linkek: 2 | Linkre kattintás összesen: 3886